16 Oktober: Stephs verjaardag!

Om bij te komen van het vele gewandel en om genoeg energie te hebben voor het uitje ’s avonds, zijn we de ochtend en middag grotendeels binnen gebleven. Ik heb nog een rustig wandelingetje gemaakt naar de supermarkten in de buurt, waar ik de enige toerist was en waar ik me kon vergapen aan al het eten en drinken.

Toen het begon te schemeren, hebben we de verlichte straatjes van Takadanobaba gefilmd met de Dji Osmo. Tegen die tijd zijn dan ook alle takoyaki- en wagyu-zaakjes open en kun je naar binnen gluren hoe zakenmannetjes hun eerste biertje en yakitori naar binnen werkten.

Hierna namen de Yamanote lijn naar Shinjuku en gingen we op zoek naar de Uniqlo, het meetingpoint waar we onze MagicalTrip vrienden zouden treffen. We zouden op Tokyo barhopping tour gaan, onder andere in Omoide yokocho. Je kunt deze tours in de meeste grote Japanse steden toe en ze geven je vaak toegang tot geweldige plekken waar je zelf nooit komt.

Onze tourguides waren Nano(ha) en Satomi, beide Japanse meiden die allebei goed Engels spraken doordat ze Engels als keuzevak hadden. Onze mede tourders waren een Amerikaans stel, twee Australiërs en een Amerikaans homostel die heel opzichtig niet wilden laten merken dat ze dat waren.

We begonnen onze tour vóór Omoide yokocho en gingen meteen op de foto. In een zijstraatje van Omoide yokocho gingen we in een bar omhoog en werden we een aan grote tafel gezet. We mochten kiezen uit een speciaal Magical trip-menu en elke ronde kende 1 drankje en twee snackjes. De snackjes konden bestaan uit takoyaki (inktvisballen), gyoza, pittige paddestoeltjes en meer. Ook mocht je een drankje kiezen: sake, een biertje, plumwine of een highball!

376498a6-30b2-469b-bc36-f3875228daeb.jpg

We hebben hier twee rondes gegeten en gedronken en daarna wandelden we richting station Shinjuku om de metro te nemen naar Ebisu station. Enkelen waren nog niet bekend met de pasmo card en kochten nog losse kaartjes. Ebisu station lag iets lager dan Shinjuku: ergens dichtbij Shibuya. Weer een nieuwe, onbekende buurt, maar onterecht!

IMG_0632.JPG

In Ebisu is het Ebisu yokocho, een soort indoor omoide yokocho/drankhal en hapjes café waar verschillende losse stands zitten en het ramvol zit met mensen die een hapje en drankje doen. Helemaal achterin was een tafel vrij en mochten we gaan zitten.

Ook hier hebben we ons weer tegoed gedaan aan sake en highballs. Steph probeerde zijn eerste takoyaki en we kregen er meteen 6! Sindsdien houdt hij niet meer van takoyaki 😀

Het was een gezellige avond met mensen die we voor het eerst hadden ontmoet. We kregen allebei nog een aardewerken sake glaasje mee omdat we Magicaltrip hadden gepromoot op social media. 

Hierna hebben we nog een drankje gedaan in een cafeetje dichtbij, maar hier werden we al vrij snel weer weggewerkt door de eigenaar. We wilden nog wel een drankje doen, maar een groot gedeelte van de groep haakte alweer af. Misschien hadden we allebei nog wel even door kunnen gaan 😀 We namen samen met een van onze tourguides, Satomi, de metro terug naar Takadanobaba. Onze laatste nacht in de Airbnb daar, de dag erop zouden we wéér oververhuizen, ditmaal naar Akasaka. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s