Voorpret continues!

We zijn er klaar voor! Nog Ruim 2 maanden te gaan en we hebben de grote lijnen vastgelegd. Duur van ons verblijf, elke vlucht en hotel en alvast een barhopping tour door Omoide Yokocho met Magicaltrip . In totaal blijven we drie weken weg, nemen we drie vluchten en vliegen we met drie maatschappijen.

We hebben allerlei soorten verblijven geboekt en proberen van alles uit: een Airbnb met keukentje en wasmachine, een capsulehotel en hotels in verschillende gradaties. Het is niet gelukt een Ryokan te boeken, ondanks dat we wel graag wilden. Als je zoiets doet, is het gaaf om meteen een complete beleving te boeken, inclusief traditionele maaltijd en ontbijt in je kamer. En dat loopt, blijkbaar, in de maand Oktober behoorlijk in de papieren. Misschien ooit als we terugkeren?

Ook zijn er dingen die we nog moeten regelen, zoals Marikart, het Digital art museum in Odaiba en het dagtripje naar Fuji-Q highland. Ook hebben we de oversteek van Tokyo naar Kyoto nog niet vastgelegd in een Shinkansen kaartje.

Bij ons allebei kriebelt het gigantisch en we kunnen we niet wachten om te vertrekken. We zijn nog niet eerder zo lang weggeweest samen (ons tripje naar de VS van 14 dagen was tot nu toe ons record), maar we hebben er het volste vertrouwen in dat dat goed gaat komen. We vinden dezelfde dingen leuk, dankzij onze roadtrips de laatste jaren zijn we steeds beter op elkaar ingespeeld en we zijn nu klaar voor een avontuurlijke trip in een land waar we de taal niet spreken en waar de cultuur volledig anders is dan de onze.

We hebben ons de laatste maanden laten inspireren en enthousiast laten maken door verschillende Youtube kanalen. Ze hebben ons zoveel geholpen bij het vinden van mooie plekken, de namen leren kennen en voorpret voelen. Ook hebben we een lijstje van typisch Japans eten wat we willen gaan proeven.

Voor Japan:  Karl WatsonAbroad in JapanTokyo Streetview , Paolo from Tokyo  Letters from JapanTokyo Cheapo , Cakes with facesAbroad in Japan en : Tokyayo, de Viceland documentaire van Faberyayo .

Voor Singapore: Daniel Nelson

Gisteren hebben we de laatste hotelovernachtingen vastgelegd in Singapore en daarbij één nachtje in het overweldigende ‘alles in 1 pretpark hotel’ de Marina bay sands. Met daardoor automatisch toegang tot het skydeck bovenop het hotel en de infinity pool, dingetjes op ons beider bucketlist.

urlaubsguru.de_marina_bay_sands_singapur_159545888-2

We dachten dat we daarmee de duurste hotelovernachting ooit hadden geboekt, echter bleek onze hut op de Malediven (400,- per nacht) daar nog overheen te gaan. Na die geweldige reis door Japan wacht ons nog een laatste klapper in Singapore.

Het zal moeilijk worden om daarna weer terug te moeten naar Nederland. Dat doen we meteen ook in de langste vlucht aan één stuk die we ooit gedaan hebben: een 14-urige nonstop vlucht met Singapore air.

 

Een gedachte over “Voorpret continues!

  1. Het zal moeilijk worden om weer mee te doen in de hectische Nederlandse maatschappij vol onbeschofte maar oh zo snel beledigde mensen 😛 Gelukkig hebben we al een ideetje voor de reis hierna en nog beter: gloort er aan de verre horizon het plan om te emigreren ❤

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s