Voorbereidingen: Japan!

Sinds kort zijn we weer begonnen met het plannen van een nieuwe reis. Wat al heel, heel lang op ons beider verlanglijstje stond was Japan. Mijn wens bestaat al sinds rond 2003, toen ik meer las over de Japanse tempels, veel Japanse manga keek (Studio Ghibli films o.a.) en veel van die mooie Japanse landschappen daarin geïllustreerd zag. Ik las ook veel over ‘satori‘ en het Zen, omdat ik daar toen weer veel mee bezig was. Ook heb ik Mineko Iwasaki’s biografie gelezen en de bewerking van haar boek door Arthur Golden, ‘Memoirs of a geisha’, wat de nieuwsgierigheid naar Kyoto, Gion en geisha’s aanwakkerde.

Leslie-Taylor-fubiz8.png

Japan was lang een bestemming die we niet konden betalen en misschien was het al die tijd ook een bestemming waar we nog niet klaar voor waren. Vroeger waren we bange, onzekere vogeltjes die van een drukke, chaotische stad als Tokyo in de stress geschoten zouden zijn. Nu hebben we meer reiservaring, zijn we gewend aan zelf onze weg vinden in een vreemd land, hulp vragen aan vreemden, navigeren, communiceren met handen en voeten en vooral vertrouwen op elkaar. Ook de moderne techniek helpt ons daarbij. Wifi dongles, Waze, Google maps, Airbnb en vertaalapps die eventueel realtime Japans kunnen vertalen maken het ons gemakkelijk.

f0pwad_wide-mr

Steph raakte opnieuw enthousiast door filmpjes over Maricar , een kartverhuur bedrijf waar je in Supermario-, de prinses-, Toadstool-, Pikachu- of andere Nintendo outfits kunt karten door de straten van Tokyo. Dit staat zeker op ons lijstje! Ik zal de razende reporter zijn, meereizend met de crew, met camera en GoPro, bij gebrek aan rijbewijs.

00023026054ada30563c0dfbe37d8e43

Op ons lijstje staan vooral Tokyo en Kyoto. We plakken er onder andere Nara nog aan vast (een dagtrip vanuit Kyoto), en vertrekken weer vanuit Osaka omdat Kyoto geen internationaal vliegveld kent.

Het plan is zelfs vanuit Osaka te vliegen naar Singapore, om nog wat bucketlist items af te strepen, zoals het bekijken van de Marina bay gardens, een duik te nemen in het rooftop zwembad van de Marina bay sands en als het misschien nog meezit, de halve marathon van Singapore te lopen. Eens kijken of we dat allemaal strak gepland krijgen. Maar in het strak plannen van verre reizen raken we steeds meer bedreven.

singapore.jpg

Er ligt momenteel nog niets vast. We sparen hard elke maand centjes bij elkaar, zoeken uit wat we per se overal willen doen, wat alles kost en welk vervoer er zoal beschikbaar is. In Japan zullen we onder andere de bullettrain nemen, nog zo’n belevenis. De reis zelf boeken we niet via een operator, dus we zullen zelf alle trein- en vliegverkeer moeten regelen. Toch heb ik het idee dat dat ons, zelfs in Japan, wel gaat lukken.

tokyo

Ik hou je weer op de hoogte van de voorbereidingen! In het voorjaar zal ik ook nog een blogje droppen over ons tripje naar Luxemburg (gecombineerd met de halve marathon daar).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s