Faial – Dag 1 – Avond

IMG_0652.JPG

Tijdens onze aankomst in Horta op Faial was het nog steeds lekker weer. De bagage was snel opgepikt en daarna liepen we naar buiten. We waren even de weg kwijt hoe we hier de huurauto moesten oppikken, aangezien dit een ferryhaven was. Mijn Google maps app gaf aan dat-ie een kilometer verderop zat en ik wilde de tocht al maken met de koffer achter ons aan hobbelend. Gelukkig kreeg Steph een helder moment en liep naar binnen, waar een klein lichtgroen deskje zat. Ilha verde, onze huurauto matties.

In de fleet van Ilha verde zaten nog twee middenklasse auto’s: 1 gele en 1 zilveren Clio. Wij kregen de zilveren, Ben de gele 😛 Het ding had best een fatsoenlijke recente autoradio waar je makkelijk een USB-kabeltje in kon stoppen en die mijn Spotify-lijstjes moeiteloos afspeelde. Voor de rest was-ie redelijk basic.

IMG_0660.JPG

Het hotel lag aan het water en was via kleine kronkelweggetjes in de binnenstad te bereiken op de Consul Dabney laan. Het had een luxe uitstraling en zag er verzorgd uit. Wederom 4 sterren, alleen dit hotel verdiende ze wel, in tegenstelling tot Hotel Caravelas. Onze hotelkamer lag aan de water/havenkant en we keken uit op Pico vanaf een groot balkon. Heerlijk. Raad eens wie onze buurman was? Inderdaad, Ben. Ik denk dat Kras de hotelkamers als een batch heeft opgekocht. Helaas zat er aan de andere kant een huilbaby die ons de eerste nacht een keer wekte toen-ie zijn keel opzette. De volgende nacht gingen de balkondeuren ’s nachts dicht.

IMG_0661

We besloten die avond niet ver te zoeken en à la carte te eten in het hotel. Je had in de haven ook een befaamd café wat menig zeiler bezocht (Peter Cafe sport), maar ik had het idee dat die minder goede maaltijden serveerde. Lijkt me overigens wel een heel gezellig café 🙂

In het restaurant van het hotel kregen de vaste bezoekers buffet. Ik kreeg de indruk dat het niet echt lekker was, zo oogde het (goedkoop bakbrood, risottoschotels, e.d.) en alle bejaarden keken het eten bijna van ons bord af. We bestelden een hele malse filet mignon (maar 22 euro!) met garnalen en een hele lekkere spinaziespread. Een van de lekkerste maaltijden die ik de hele vakantie heb gegeten! De bediening was ook heel snel en vriendelijk en hebben we fooi gegeven.

IMG_0671

In de hotelkamer maakten we weer eens fles honinglikeur buit 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s