Voorbereidingen: De Azoren

 

Vreemd, normaal heb ik altijd wel een catchy verhaal over hoe een reisidee ontstaan is, maar van de Azoren weet ik me dat niet meer te herinneren. Misschien een mooi plaatje op internet. Ik weet wel welk idee er eerder was: Ijsland. En ik weet ook niet op welk punt de Azoren Ijsland hebben vervangen, maar dat is wat er gebeurd is. Ijsland leek een vrij prijzige reis te gaan worden, omdat wij perfectionistjes uiteraard alles uit zo’n reis willen halen: Jeep Grand Cherokee huren, raften op wilde rivieren, het gehele eiland rondrijden en op tour langs de Golden circle. Dat loopt al gauw in de papieren en ik vreesde dat we dat niet gingen halen na Portugal.

Bovendien ontdekte ik dat de Azoren qua prachtige natuur net zo indrukwekkend waren. Qua reistijd scheelt het niet zoveel: Ijsland ligt op circa 3 uur vliegen, de Azoren op 4 (tenzij je moet overstappen). Op de Azoren is het in de periode dat we gaan lekker warm (in augustus en september rond de 24/25 graden).

de-azoren-de-meest-exotische-europese-droombestemming-8412.jpg

De Azoren kennen net als ijsland geisers, watervallen, prachtige natuur en warme zwavelbaden waar je in kunt baden, ondergrondse grotten en weidse landschappen. Op het eiland Pico ligt een vulkaan in ruste die je kunt beklimmen. Ook zijn er ontelbaar veel prachtige hikes die je kunt maken. Best veel overeenkomsten, maar het gunstige klimaat en het feit dat de Azoren iets vriendelijker zouden zijn voor het budget en iets vriendelijker weer zouden kennen, trok me over de streep.

last-minute-azoren.jpg

Ik heb wel gekozen voor een pakketreis. Kras heeft dit keer alles al voor ons geregeld: binnenlandse vluchten, boottrips en overnachtingen met ontbijt. Ik hoef even geen obscure Airbnb’s bij elkaar te zoeken. En zeker geen binnenlandse vluchten, want dat lijkt me nog best een hels karwei.

azoren-sete-cidades-meer.jpg

We gaan de eilanden Terceira, Pico, Faial en Sao miguel bezoeken. Steph wil dolgraag nog naar het eiland Flores, een prachtig klein eilandje met hele mooie watervallen, maar dat zal via een binnenlandse vlucht moeten en ik benieuwd of dat haalbaar is zonder ernstig te stressen. Flores (en buureilandje Corvo) ligt zelfs op de Noord Amerikaanse continentale plaat, ter hoogte van New Foundland. Een heel raar idee.

We kijken er allebei heel erg naar uit. Met een huurautootje de eilandjes verkennen, hiken in de natuur, in warme baden met watervalletjes weken, in rotsige binnenzeetjes zwemmen, eventueel fietsen of een scooter huren, kayakken, een geiser zien spuwen, op ontdekkingstocht in een grot, de Pico vulkaan beklimmen en ons vergapen aan prachtige uitzichten.

montanha-pico

Ik hou je op de hoogte van de voorpret!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s