Regenachtig Faro & vertrek

Op onze laatste dag regende het. En goed ook! Het is niet meer gestopt die avond. In de regen vonden we na enig zoeken onze laatste AirBnB, een behoorlijk groot huis middenin een wijk op ongeveer 2,5km van het vliegveld. Handig, want we zouden de volgende ochtend de vlucht van 6:45 hebben.

De laatste AirBnb was ook meteen een anti climax. Goed, er was dat enorme zwembad wat inderdaad overeen kwam met dat op de foto’s, maar voor de rest was het huis behoorlijk gedateerd en oogde verlaten en niet erg huiselijk. Oostblok chique zelfs, her en der.

Hoi, zitkuil met ernstig dode vetplant in de hoek. We hebben de openhaard maar niet uitgeprobeerd uit angst voor een nooit schoongemaakte schoorsteen.

zitkuil.jpg

Steph in de prachtige jaren ’80 bar met flessenscheepjes en Kleiner Fleigling-carrousel. Je ziet hem hier uitbundig juichen om zoveel moois…

IMG_2496.JPG

Een leerzame les voor alle komende AirBnB avonturen 😉

We moesten nog eten scoren, dus reden we richting de Aldi, de dichtstbijzijnde supermarkt. Daarna nog met Waze via allerlei omwegen een tankstation om de huurauto zijn laatste volle tank mee te geven en toen eindelijk in de aparte keuken ons Aldi maal opwarmen: kreukelfrietjes en kippenpootjes. Met wat laatste restjes anijslikeur en onze uitdunnende stash toetjes probeerden we er wat van te maken in het rare huis. Dekentjes, muziekje op en dan toch maar enigszins vroeg naar bed in onze Oostblok kamer want we moesten al om 3:45 op. Brrr..

IMG_2586

Gelukkig hadden we eigenlijk wel prima badkamers met veel handdoeken voor een laatste douche en ondanks de harde bedden (is geloof ook een dingetje in Portugal) hebben we goed geslapen. We waren ook binnen no time op Aeroporto de Faro, alwaar we de Renault en sleutel weer ingeleverd hebben bij Sixt. Bij elkaar waren we zo’n 17 euro kwijt aan tol: valt best mee 🙂

En zo vlogen we weer naar huis die vrijdagochtend.

Tabee Portugal. Dit was vast niet de laatste keer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s