Lagos

We hadden toch al een aantal toeristische plaatjes gezien, zoals Silves, Sagres, Portimão. Toch wilde ik graag Lagos nog zien en de heren wilden graag shoppen, en dus reden we in onze Renault weer de kringelweggetjes rond Aljezur af richting de E120.

Lagos bleek meteen bij binnenkomst een gigantisch smal dorpje met hele enge straatjes waar ik af en toe twijfelde of de auto er wel doorheen paste. Verrassend genoeg vonden we na wat gestress toch nog een parkeerplekje in het oude centrumpje, gratis!

We besloten ons op te splitsen: de heren gingen shoppen naar kleding, wij gingen op zoek naar souvenirs voor de oma en moeder van Steph. Ook wilde ik het centrumpje wat nader bekijken. Lagos was alweer een stuk toeristischer dan bijv. Silves. Je had hier veel meer winkeltjes met meuk, de gebruikelijke kurk, zonnebrillen, ansichtkaarten en eindeloos veel koelkastmagneten. Veel meer terrasjes ook. Maar ook prachtige oude architectuur en kerkjes die me aan Cubaanse bouwwerken deden denken.

lagos00.jpg

Ietsje buiten het centrum was de haven van Lagos. Je kunt hier boottochtjes nemen, ik denk wederom langs de rotsen. Ook hier stonden heel veel kraampjes. Iets verder lopen lag het Forte da Ponta da Bandeira , een fort uit de 17e eeuw met een prachtige grote ophaalbrug en binnenin een museumpje.

Op de bovenste verdieping waar je op de haven uitkeek stonden metalen kunstwerken die een soort mobiles leken: voertuigen met mannetjes erin die zachtjes in de wind heen en weer gingen. Je had hier ook een prachtig uitzicht.

Naast het fort waren alle extreme sports en kayak winkeltjes gesitueerd. Het kriebelde wel, want ik wist helemaal niet dat je dat soort dingen in Lagos kon doen. Ook had Lagos een indrukwekkend ansichtkaartwaardig strandje met een prachtige inham bij de rotsen waar je rustig kon zitten. Achteraf gezien had ik hier veel meer tijd willen doorbrengen en ook veel meer van de mooie rotsstranden van Lagos willen zien: ik wist niet dat het zo gaaf was!

Kortom: Lagos, we will be back! Ik heb voor mijn gevoel nog lang niet alles van je gezien…

’s Avonds zette ik het kriebelen om in iets concreet: ik wilde toch nog graag ziplinen ergens in de Algarve, als een soort nieuwe traditie en ik vond op internet bij toeval een Zipline bedrijfje op de grens van Spanje en Portugal. Ik boekte voor de dag erop, de dag van vertrek uit Aljezur. Maar daarover later meer 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s