Slide ’n splash!

25 April zijn we naar Slide ’n Splash geweest in Lagoa, een plaatsje vlakbij Estombar en Portimão. Het stond vooral hoog op de verlanglijstjes van de jongere heren en dame. We hadden zelfs nog riante keuze: de Algarve kent meerdere waterparken. Slide ’n Splash kreeg van alle parken de beste reviews, lag redelijk dichtbij de snelweg (we hadden het op de weg naar Silves al zien liggen) en het heeft de Big Wave sinds 2016, een heel hoge glijbaan waar je met een vierzitter band vanaf gaat en bijna onderaan een enorm hoge ramp gelanceerd wordt. Hoe zwaarder je bent (dus met 4 personen zit je geramd), hoe hoger je komt in de hoge schans:

facebook_big_wave_aerial_94097317357ada7564730f

In dit park troffen we al wat meer toeristen uit de populaire badplaatsen zoals Albufeira aan (vooral meer Engelsen ook), maar ik heb me eigenlijk geen moment geïrriteerd. Er was nergens een enorme wachtrij en we hebben vrijwel alles in het park uitgeprobeerd. We hadden het eigenlijk drukker verwacht die dag (want 25 april is een Nationale feestdag in Portugal), maar het viel reuze mee. Vooral weinig Portugezen ook. Alleen als personeel in het park.

Ook was er een grote zonneweide waar je lekker op het gras kon liggen met je handdoekje. Daar waren vooral de heren en dame te vinden terwijl Steph en ik de beest uithingen in alle glijbanen. Lekker kindje zijn en tienduizend keer dezelfde baan nemen, who cares!

Tot sluitingstijd hebben we ons vermaakt met alle verschillende glijbanen, indoor en outdoor, met en zonder bandje, met matjes waarmee je een enorme snelheid kon maken door over het water te glijden en door bommetjes te doen in het bad, hehe 😀

Een aanrader dus! Het kwam ook mooi uit dat Steph en ik elkaar die dag 16 jaar kenden ❤

Processed with MOLDIV

’s Avonds zijn we gaan eten in Vale da Telha bij het restaurant met een identiteitscrisis op de hoek van de rotonde. Restaurante Fonte do Vale heette het, ik had vanaf de weg gezien dat ze hamburgers hadden en een deel van het restaurant leek ook een soort snackbar, er hing ook een tv met Animal planet en achterin het restaurant zat ineens een enorme verzameling wijnen. We hebben wel erg lekker gegeten en voor 5 man voor maar 84 euro! Daar worden zuinige Hollanders blij van.

 

 

Na het eten hebben we ouderwets bordspelletjes gespeeld in de huiskamer (Machiavelli).

IMG_2364.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s