Paradijs in Monchique

De weg naar Monchique is prachtig. Van redelijk vlak ga je nar steeds heuvelachtiger. Kringelwegen langs steeds dieper wordende valleien en wanneer je bijna bij Caldas de Monchique bent, zie je her en der vervallen gekleurde huisjes langs de weg staan. Of een verdwaald winkeltje met tegels en beschilderd aardewerk.

We troffen zelfs een vistapoint met een prachtig uitzicht over de huisjes in de vallei eronder. Ertegenover lag een restaurantje met een bonte verzameling beesten (een ezeltje en een dwergpaardje en ik meen nog wat kleine konijntjes). Hier zijn we nog even gestopt, ervan overtuigd dat we geen mooier uitzicht zouden treffen. We waren vlakbij ons huisje.

IMG_1653

Verderop, bij een rijtje brievenbusjes onderaan een weggetje, in de dorpskern(?) Palmeira, begonnen we omhoog te klimmen met de auto. Op een gegeven moment kwamen we bij een kruising aan waar me werd verteld dat ik rechtsomhoog moest. De omgeving was prachtig. Heel groen, allemaal huisjes van lokale mensen en in één van de tuinen stond een oude man ons meewarig aan te kijken terwijl hij zijn sinaasappels in de tuin aan het verzorgen was.

We waren een flink steil stuk opgereden toen bleek dat we verkeerd gereden waren, bijna iemands private terrein op! Met dank aan Vince konden we het enge, smalletje weggetje keren en alsnog de juiste route nemen. Die leidde langs een boerderijtje waar een groep honden verzameld waren. We zouden ze het ‘hondenalarm’ dopen, omdat ze elke keer blaften zodra er iemand het pad op kwam. Je kon ze horen van bovenop de berg.

Na nog enkele fors steile hellingen die de 1.5 motor van de Estate maar net aankon, kwamen we aan bij Casa Jasmim, een AirBnB van de Duitse Johann en zijn vrouw. Hij was er zelf nog niet, dus parkeerden we de auto en liepen meteen de tuin in. Mijn mond viel open van het prachtige uitzicht waarvan we net nog dachten dat het niet overtroffen kon worden…

Het huisje zelf was ook prachtig. Enorm groot, goed onderhouden, een prachtige open keuken, een enorme tuin met hangmat, zwembad, ligstoelen en een barbecue. De meest prachtige planten groeiden in de tuin en het rook er lekker naar geurende bloemen. We voelden ons meteen thuis en zochten een plekje om alles in ons op te nemen.

monchuitz

Het huisje ligt dus op een van de hoogste bergen van Monchique. Mijn Garmin gaf aan dat 414 meter was (Steph en ik hebben die weg 1 keer op en neer hardgelopen en dat was behoorlijk afmattend). Alleen al de weg naar boven is een stijging van 100 meter. Ietsje lager ligt het zusje van Casa Jasmim. Dat heeft een infinity pool, maar is maar geschikt voor 4 man (ons huisje voor 5, max. 6).

Het interieur van het huisje:

Boven de eettafel had men een soort vlonder gebouwd waar je op een matrasje heerlijk rustig kon liggen. Onze slaapkamer was beneden, die van de mannen en vrouw boven. Iedere verdieping had ook een eigen badkamer.

De tuin:

Na het installeren zijn we ook in Monchique op zoek gegaan naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Ditmaal een Intermarché in het centrum van Monchique. Ze verkochten ook huisraad en omdat Monchique niet zo supertoeristisch is, spraken ze hier al minder goed Engels. Wederom keek ik mijn ogen uit natuurlijk.

Portugezen houden blijkbaar niet van plofkip, want je kunt er nergens een bakje kipfilet krijgen. Het vlees smaakt er wel een stuk verser en ze houden ook erg van vis, die er in overvloed verkrijgbaar is. Omdat het huisje een prima barbecue had, besloten we dan ook lekker te gaan barbecuen. Daarbij tienduizend verschillende soorten toetjes meenemend (gelatine! oreo! kokos sojatoetjes waar ik nog nooit van gehoord had).

Al genietend van de barbecue en uitkijkend over de prachtige valleien van Monchique dronk ik die avond een lekker glaasje anijslikeur.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s