Roadtrippin’ Portugal – deel 1

Onze Portugal roadtrip begon laat in de middag van 20 april. Met Transavia vlogen we naar Faro, waar we onze Portugese Sixt-bak konden ophalen, een Renault Megane estate.

Zoals altijd duurt het even voordat je die zomaar meekrijgt. Bij het verhuurbedrijf stonden veel Hollanders die de voorwaarden niet goed hadden doorgelezen en zich verbaasden over de borg die je moet betalen en de verzekeringen die ze je proberen aan te smeren.

Wij werden ook bang gemaakt. Als we niet de all in verzekering zouden nemen en de auto zou er onderweg mee kappen, zouden we zelf opdraaien voor de kosten. Daarna kregen we nog het aanbod om in plaats van de Megane een Qashqai voor iets meer mee te nemen. We hebben de bagageruimte bekeken, want de auto zelf zag er best ruig uit, maar er gingen never nooit niet 3 koffers en boodschappen in. En dus waren we rond zevenen ‘ready to go’.

Eerst langs een supermarkt, die ik al van tevoren had opgezocht (hoi controlfreak!). De Pingo doce, ongeveer 1,5km verderop. Supermarkten in het buitenland zijn altijd leuk, al verschilt een Portugese niet zo gek veel van een Nederlandse. Wel doen ze nog ouderwets aan ‘een nummertje trekken’, is het brood er overwegend hard en niet erg luchtig gebakken, hebben ze geen legbatterij kipfilets zoals in Nederland, leggen ze visjes gewoon lekker geurend te drogen in het gangpad zodat de hele supermarkt naar vis ruikt, smaakt het vlees veel verser en voller en hebben ze de lekkerste taartjes, cakejes en toetjes.

IMG_1574

Daarna vertrokken we naar onze eerste Airbnb: een strandhuisje op de Avenue nascente, een lange boulevard langs het strand van Faro met een ‘flaky’ look zoals Venice beach: de huisjes kunnen her en der wel een likje verf gebruiken, er wandelen veel surfers rond omdat het een goede, winderige plek is en her en der vindt je visrestaurantjes en barretjes.

IMG_1584.JPG

Ons huisje lag helemaal achteraan en lag beschut in de duinen. Een Portugees met een gezicht verweerd door de zon wachtte ons op met zijn hond. Typische surferdude. Hij legde ons kort uit hoe alles werkte en vertrok toen weer. We hebben alle boodschapjes in het piepkleine huisje ingeladen en trokken biertjes open en anijslikeur en begonnen aan het eten. De kookpitjes hadden niet zoveel gas, dus het duurde vrij lang voor het klaar was. Dat helpt niet echt als je intussen alcohol drinkt 😛

Rondom het huisje bulderde een behoorlijke storm, dus was het niet echt mogelijk op het strandje te lopen, omdat je daar gigantisch weggeblazen werd, dus hebben we de avond doorgebracht met kaartspelletjes spelen en muziekjes luisteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s