Los Angeles baby!

 

Onze laatste dag… en ook meteen de dag om Los Angeles goed te verkennen. Wat we door de Turkey Trot al hadden geleerd, is dat de de wegen van Los Angeles qua navigatie een chaotisch geheel zijn.

Ik wilde deze dag een aantal dingen zien: Venice Beach, Griffith Observatory, Olvera street en Santa Monica Pier. We hadden het weer ontzettend mee: het zou die dag 24 graden worden. We zijn de dag begonnen met van Marina del Rey (waar de laatste AirBnB staat) te wandelen naar Venice beach. Daarbij kwamen we o.a. langs Marina del Rey harbor en een klein strandje, de Killer Shrimp en Washington blvd. Op die laatste begon het leven goed met menig winkeltje en restaurantje. Ook op een gegeven moment de Venice canals en omdat het daar rustig was, zijn we daar gaan wandelen.

Via enkele tussendoorstraatjes belandden we van de Venice canals de Venice Beach boardwalk op. Hoge palmbomen, mensen die lekker op hun cruiser langsfietsten, mensen die hun hondje uitlieten. In het begin nog rustig met huisjes, langzaam gaat dat over in de drukkere boardwalk met winkeltjes. Daar zag ik een ATM staan, waar ik wilde pinnen. Ik voerde mijn pas en pincode in, en nadat ik dacht dat ik de transactie goed voltooid had, kwam er totaal geen geld uit. Ik dacht dat ik half was opgelicht! De ATM stond tussen twee eettentjes in en beide eigenaren namen geen verantwoordelijkheid en verwezen naar de leverancier van het ding. Ik belde de leverancier van de ATM met onze traveltab en kreeg een automatisch bandje die verwees naar de eigen bank. Ik dacht: fuck it, mocht dit misgaan, dan maakt ABN dit wel in orde. We liepen verder.

De boardwalk is vrij druk, vond ik. Er liepen veel mensen langs, sommige skaten, fietsten en om de 10 meter stond een rapper die je een ‘gratis’ cd in handen drukte. Steph heeft er een stuk of 4 geweigerd. De winkeltjes waren behoorlijk toeristisch en zelfs als ik iets had willen kopen, ging dat niet, omdat ik geen geld uit de ATM kon krijgen. Ik leerde daar onderweg dat er bij bijna elk van die winkeltjes voor of in zo’n dubieuze ATM staat waar je, met wat pech, geen verantwoordelijke voor kunt vinden. Afradertje dus als je geld nodig hebt.

Na het nemen van wat foto’s en filmpjes kwamen we op de boardwalk een man met een witte baard en kerstmanshirt aan tegen. Hij leek een beetje seniel.

We liepen van de boardwalk weer terug Venice in, omdat ik de drukte van de boardwalk even slecht trok. Ook had ik de balen dat ik geen geld kon pinnen. Dit lukte ook niet bij een ATM van de Bank of America. Daar ontdekte ik dat ik de verkeerde pincode had gebruikt in de zgn. weigerend ATM eerst. Niks aan de hand dus.

Venice en omgeving is verder prachtig. Ook vind je her en der prachtige streetart, o.a. een enorm portret van Abbott Kinney. De Abbott Kinney blvd hebben we trouwens niet bewandeld.

Al terug wandelend ontdekten we een UPS & printshop. Voor de terugvlucht moesten we nog onze boardingpassen uitprinten. Ook hier weer een ATM (andere bank) die onze beider pinpassen weigerde. Nog steeds geen geld 😛

We zijn teruggewandeld naar de AirBnB en hebben daar de Jeep opgehaald. Eerst hebben we hem gewassen bij een superkneuterige Carwash met een soort Mexicaans mannetje die een werkplaatsje had met allemaal nummerborden uit verschillende staten. Hier hebben we ook alle steentjes en alle gruis die we de afgelopen weken verzameld hadden, uit de Jeep gezogen. Hij zag er weer superschoon uit!

Hierna zijn we, na het printen van de boardingpassen, naar Griffith observatory gereden. Van de ene naar de andere kant van LA: 45 minuten! Griffith Observatory is een prachtige manier om over Los Angeles uit te kijken en zelfs het Hollywood sign is vanuit daar te zien.

Helaas had de rest van Los Angeles en omgeving dat ook bedacht. Het was er stervensdruk en er was geen enkele parkeerplek over. Waarschijnlijk vanwege Thanksgiving dag de dag ervoor. We konden alleen een fotootje maken en weer terugkeren. Dan maar naar de volgende plek: Olvera street. Gelukkig maar 9miles vanaf Griffith Observatory.

Olvera street had een aparte omgeving. Het ligt in omgeving downtown en verschillende omhoog lopende stoepen daar in de buurt worden er bevolkt door enorme verzamelingen daklozen, compleet met koepeltenten. In Olvera street merk je daar niet zoveel van, op de weg erheen wel. Olvera street schijnt het oudste deel van Los Angeles te zijn en het is volledig in Mexicaanse stijl; de gebouwen, de kraampjes, het plein waar mensen vrolijk met elkaar dansen. Er is zelfs een gebedsplaats met kaarsjes naast Olvera street gelegen.

Olvera street was iets toeristischer dan ik verwacht had. Je kon met een sombrero op je hoofd op de foto met een soort houten ezeltje, ze hadden veel souvenirsstandjes, maar ook winkeltjes die wat anders boden dan de Mexicaanse meuk die je her en der ziet. Er liepen veel latino’s rond en je had enkele lekkere streetfood tentjes. Hier hebben we enchilada’s gegeten, die erg lekker waren. Terwijl Steph aan het eten was, begon er een Mexicaans bandje achter hem te spelen 😀 Het filmpje is te vinden op mijn instagram: mijn gratis wordpress abo staat me geen filmpjes toe 😉 Een hi res versie zit ook in ons vakantiefilmpje. We hebben er een souvenir in de Dia de los muertos-stijl gescoord: een miniatuur offertafeltje. Ook hebben we, heel toeristisch, een penny geplet met Olvera-street opdruk.

Ook kwamen we wéderom de groezelige kerstman met kerstmanshirt tegen! Hij had ons achtervolgd! Voor de kijkers van ons vakantiefilmpje heb ik de beste man gefilmd.

Daarna besloten we dat we de drukte wel weer zat waren. Ik had eigenlijk ook nog wel graag de Los Angeles river willen zien, het beroemde kanaal dat oa. in Grease, The Terminator & Fear the walking dead voorbij komt, maar het wemelde in de buurt van Olvera street al van de daklozen, dus ik dacht dat we met zijn tweetjes met de huurauto in die buurt niet echt veilig waren.

img_4873

We besloten op de terugweg als laatste nog naar de Santa Monica Pier te gaan. Ik liet Waze navigeren naar de Santa Monica Blvd. Niet echt slim, want die start ergens middenin Los Angeles en loopt dan héél lang door tot aan de kust. Zo reden we ineens langs de Fox studios. En nog flink wat mijlen van de pier af. Ik besloot maar gewoon op de blvd te blijven navigeren, omdat ik alle afritten zat was. We bleven de Santa Monica Blvd. volgen en dat bleek een hele interessante straat met bioscoopjes, aparte winkeltjes, Seven Elevens, etc. Vlakbij de kust ging de blvd over in een druk voetgangerscentrum met superhippe restaurantjes en straatartiesten. We cruisten lekker langzaam langs de bedrijvigheid met voor ons de prachtige zonsondergang die zorgde voor mooie kleuren.

Het stond aardig vast op de boulevard richting de pier, maar we wisten toch nog redelijk makkelijk een parkeerplekje te vinden bij de Pier. 6 dollar weer. Kaching. Op de Santa Monica pier hing wederom een unieke sfeer van staatartiesten (ook enge clowns), mensen met aparte muziekinstrumenten, souvenirs en nog eens souvenirs, een echte Zoltar-kast en Pacific Park, een soort pretpark midden op de pier met een mini achtbaantje, reuzenrad, suikerspinkraampje, draaimolentjes, etc. Vooral heel veel lichtjes, kleurtjes, drukte en gezelligheid. En een arcadehal met nog best een aardig (maar wel afgeragd) aanbod flipperkasten. We hebben rondgelopen, filmpjes en foto’s gemaakt en zijn na een korte tijd weer vertrokken, moe van alle indrukken van die dag.

We moesten sowieso de dag erop vroeg op, om op tijd bij Thrifty en het vliegveld te zijn, dus zijn we vroeg naar de AirBnB teruggekeerd en hebben ons laatste eten en drinken opgemaakt en geprobeerd om alle meuk die we de afgelopen weken hadden verzameld, in de koffers te proppen. Dat lukte nog verbazingwekkend goed ook. Zelfs de 50Oz slurpeebekers gingen mee. Een fles Captain Morgan hebben we laten staan voor onze mede AirBnB gebruikers en ik heb 1 oude Lonely Planet over Californië achtergelaten in de boekenkast.

We sliepen vroeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s