Universal studios!

Ik had hier behoorlijk lang naar uitgekeken en Steph ook! Onder andere Krustyland stond al eeuwen op mijn verlanglijstje. Sinds het begin van dit jaar was er ook een nieuwe attractie geopend: de Walking dead! Ook The Wizarding world of Harry Potter scheen erg tof te zijn (ook aangeraden door onze AirBNB host Sheri).

Rond half negen zijn we vertrokken deze dag, na het geven van stroopwafels aan Sheri, die die dag een Thanksgiving maaltijd voor haar familie zou gaan koken. We stopten nog bij een superschattig klein winkeltje om wat drinken, Snapples en snackjes te scoren (en een tacky fotolijstje van een euro, waarvan het glas helaas onderweg in de koffer is gesneuveld). De rit zou ongeveer een uurtje duren, dus dat viel mee. Universal studios ligt wat hoger gelegen, bovenin Los Angeles, langs diezelfde Highway101 waar we eerder over gereden waren.

Gedurende de hele dag in Universal Studios zouden onze koffers in de Jeep achterblijven, iets wat we best wel spannend vonden. Alles van waarde ging mee in de rugzak. De traveltab (ook omdat een wifidongle in het park wel handig was), mijn spiegelreflexcamera, geheugenkaartjes, paspoorten). Gelukkig was de parking goed en bewaakt.

En uiteraard is alleen al de binnenkomst IN-DRUK-WEKKEND. Het grote, ronddraaiende Universal logo gaf me al een prettig kriebeltje in mijn buik. We hadden het weer enorm mee: het was zo’n 23/24 graden.

universalsign.jpg

De aankleding van Universal Studios overtreft tot nu toe alle parken waar ik geweest ben, zelfs Europapark. Er wordt zoveel aandacht besteed aan de details bij elke attractie, bij elk winkeltje. Hier betaal je dan ook voor. De entree is $109,-.

We zijn bij binnenkomst als eerste naar Krustyland gegaan voor The Simpsons ride. Wat supervet was dat uitgewerkt! Zelfs de Kwik E-Mart en Moe’s Tavern waren nagebouwd. Een deel van het park waan je je gewoon in Springfield!

krustiee.jpg

De wachtrij viel hier mee: circa 35 minuten. De attractie is een 4D attractie: je zit een karretje dat feitelijk geen meter opschuift, maar op zijn assen beweegt en je wordt in een virtuele omgeving over een soort rail afgeschoten. het 4D element is water dat je over je heen krijgt 😀 De ‘ride’ staat op Youtube, al mis je daar natuurlijk wel je 3D-bril en de G-krachten van je karretje: https://www.youtube.com/watch?v=sjvT1po8Yys .

univ00.jpg

Na Krustyland zijn we doorgegaan naar Transformers, wederom een erg vette attractie, zelfs als je de films niet gezien hebt (zoals ik). Deze attractie combineert water- en rookeffecten waardoor je wederom het gevoel hebt midden in de actie te zitten. Buiten bij de attractie stonden acteurs in érg goede pakken, compleet met de film-stemmen. Kinderen konden ermee op de foto (uiteraard tegen betaling). Een idee van de attractie: https://www.youtube.com/watch?v=4SQtBh_LCNs .

We hebben ook nog een show meegepakt met stuntmannen/acteurs in een theater. Heel Amerikaans, maar wel tof om te zien hoe bepaalde special effects tot stand kwamen. Inclusief 1 fikkende acteur die na een tijdje geblust werd!

We hebben die dag onder andere nog gedaan: Jurassic park, uiteraard The Walking dead (met verrassend veel zombie acteurs die uit onverwachte hoeken kwamen geschoten), de Studio tour en The Mummy (ook een erg toffe indoor coaster; deels in het donker, deels met elementen uit de film. Een flink overtreffende trap van de Vogelrok, want ook bij deze attractie ga je op een gegeven weer terug, achterwaarts met je karretje. Een beeld hier: https://www.youtube.com/watch?v=5ZhW1wBCA7I .

Enkele foto’s van de studiotour (mijn 7D heeft de hele dag niets geschoten, en dus zijn alle foto’s in dit blog iphone foto’s):

univcarsunivstudios

Na ons laatste ritje in de Studio tour zijn we naar The Wizarding world of Harry Potter gegaan. De zon was al onder en het was al koud. Ik droeg alleen een jurkje en het gekleurde Adidas-jasje en het was behoorlijk koud geworden, maar we wilden per se deze attractie nog gedaan hebben. De wachtrij was enorm lang op de borden. Circa 2 uur. En we zijn er maar gewoon in gaan staan 😛 Note: ik heb nog nooit een boek of film van Harry Potter gelezen of gezien en ben dat ook niet van plan, maar de attractie staat me wel aan 😉

Ik denk dat we in totaal maar een uur hebben hoeven wachten, gelukkig. Ook liep de rij uiteindelijk naar binnen toe, waar er echt héél veel tijd en moeite gestoken was in de decors. Prachtige grote beelden, tafels met erlenmeyers en schedels, verzamelingen spulletjes van tovenaars en meerdere wanden waar men schilderijen had hangen die ‘bewogen’; dit waren dus flatscreens met een soort laagje eroverheen waardoor het net schilderijen leken. Ze praatten tegen elkaar en bewogen. Dit alles wederom te zien in dit POV filmpje (niet door ons gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=Jw4Ae3pzOwI  (pratende schilderijen vanaf 5:40)).

Deze attractie was ook een soort 4D attractie, al bewoog je karretje hier meer naar voren en achteren en was het een combinatie van werkelijk decor en projectie. Ik moet zeggen dat ik op 3/4 een beetje misselijk werd, vooral tijdens een zwerkbal scene.

Na Harry Potter zijn we nog wat souvenirs gaan shoppen voor Vince en Kiefer en de schoonmama’s en oma’s. Er waren best veel leuke winkeltjes, maar alles was betrekkelijk duur.

Daarna zijn we gaan eten bij Bubba Gump! Nog iets van ons lijstje afgestreept! Ik wist niet dat het restaurant de film Forrest Gump zo uitmolk, maar het hing er vol met allerlei foto’s uit de film, snuisterijen en nummerborden. Ik vond het er erg gezellig, al waren de serveerders erg opdringerig en aanwezig, waarsch. om zo een tip binnen te slepen, waar ik na een dagje Universal studios niet meer zoveel energie voor had. We aten een lekkere vette hamburger en zo sloten we onze hysterisch drukke dag bij Universal af.

univbubbagump.jpg

univsigns

Op naar Marina del Rey, voor de laatste AirBnB. Ik wist toen nog niet dat het vinden van het pand op zich ook nog een aardig avontuur was (ik heb de eigenaren nog moeten bellen omdat ik de elektronische poort van de parkeergarage niet open kreeg), net als de snelwegen van Los Angeles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s