The long road ahead

Ik zag een beetje op tegen deze dag. Het zou een dag worden van laaaang rijden en veel kilometers. En van het Oosten van Californië naar het Westen. En weinig tijd om even stil te staan of te stoppen. We vertrokken rond negenen vanuit Lee Vining na nog enkele boodschapjes te hebben gedaan bij de Mono market. Ook lieten we wat extra lucht in de rechtervoorband van de Jeep, want de elektronica mauwde dat deze verschilde van zijn broertjes. Ik dacht dat lang met 1 zo’n band rijden brandstof zou kosten.

Het zou spannend worden. De dame bij het informatiepunt van Lee Vining had gezegd dat Highway89 open zou zijn, de Monitor pass. Zo niet, dan zouden we Noordelijker moeten rijden, via de i395. Heel erg mooi, maar wel kilometers om. Andere alternatieven, zoals de Sonora pass, waren ook al dicht. Dit doet men omdat er in die periode teveel sneeuw is gevallen en het gevaarlijk wordt om op die hoogten te rijden.

Highway89 is ook weer een prachtige weg met de monitor pass aan het begin. De monitor pass is ook weer een prachtige scenic pass waar we hebben stilgestaan, een broodje gegeten (want we hadden nog niet ontbeten) en hebben genoten van het uitzicht.

IMG_3424.JPG

De weg erheen was ook prachtig. Veel kabbelende beekjes en hoge rotswanden. De Highway89 splitste zich uit in Highway88 en Highway4. Highway4 had ik wel willen nemen, omdat het een van de All american road is, een typische scenic route. Maar ook hier teveel sneeuwval, we moesten al na 100 meter omkeren. Aldus via de Highway88, richting Stockton. Zelfs hier lag al op sommige plekken glibberig ijs op de weg zelf en sneeuw langs de kant van de weg. Een mooie weg om te nemen, maar erg hard gingen we niet. Onderweg zijn we toch nog gestopt om foto’s te maken, o.a. bij Caples Lake, een prachtig meer waar de Highway88 overheen loopt en wat schitterde in de zon.Op deze weg ook héél veel RV-parken.

_mg_0120

De uiteinden van de Highway88 leidde vervolgens door steeds platter wordende dorpjes zoals Pioneer, Jackson en uiteindelijk Stockton. Het was grappig om het landschap steeds meer te zien veranderen, tot we door dorpjes reden die niet veel verschilden van Nederland. Met als enige verschil dat er voornamelijk zwarte koeien langs de kant van de weg stonden. Niet veel om te doen daar en niet veel om bij stil te staan. Dat deel van Californië is weinig spannend. Na een paar rare omwegen belanden we uiteindelijk op de superlange interstate5 en toen werd het lange stukken rechtuit gassen naar het Zuiden toe. De wifidongle had weer bereik, dus kon navigeren.

De interstate5 ging over in de Highway152, eentje die over het supergrote San Luis reservoir leidt. Hier begint het landschap ook meer op Californië te lijken. In dit gebied meer fruitkwekerijen, meer appelbomen, meer landbouw. Vervolgens raakten we via plaatsjes als Dunneville, Hollister, San Juan Bautista en Castroville eindelijk richting de kust. Daar stond nog een enorme horrorfile, gelukkig niet onze kant op.

Ik werd blij toen ik eindelijk de kust zag bij Marine state beach. In 1 dag van de sneeuw naar de warme westkust gereden: ik was trots op ons en vooral op Steph! Het hielp dat we een goede playlist hadden, maar het blijft een roteind!

Wederom waren we rond vijven/zessen op de eindbestemming: Pacific Grove, een soort stadje dat aan Monterey zit vastgeplakt. Hier zat het Sunset inn. Volgens mij noemen ze dit een motel, maar de kamers zijn luxe en sommige hebben een open haardje en bubbelbad (zoals de onze). Van beide hebben we dan ook dankbaar gebruik gemaakt nadat we hadden gegeten in Pacific Grove zelf. Zo konden we ook zien hoe schattig dit stadje is en hoe totaal anders de bouwstijl weer verschilt van die van voorgaande plekken.

Buiten het eten in Pacific Grove bij een Frans restaurantje waar een Japanner chef kok is, dus weinig spannends te melden. Morgen is het Big Sur dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s