Voorbereidingen

California-7

Waar je achter komt bij het plannen van een roadtrip, is dat het vooral draait om keuzes maken. Wat wil je absoluut wel en niet zien?

Het idee voor deze reis is ontstaan vanuit twee dromen. Het eerste was een advertentie van Travelguru om met een soort hippiebusje langs de westkust van Amerika te trekken, voor wehnâg. De route die je dan echter bijna verplicht wordt te nemen, dachten we zelf beter en vooral interessanter te kunnen plannen. Een nacht verblijven in een oord waar je helemaal niet wilt zijn, is zonde van je tijd. Lange rijdagen van meer dan 500km zijn ook helemaal niet leuk, vermoeiend en hoeven niet, zelfs niet in Californië. Wel een belangrijk detail voor een stel met maar 1 rijbewijs in het bezit.

De tweede reden voor deze reis en de inspirator voor het eerste deel is het idee om mee te doen aan de (halve) marathon van Las Vegas. Volgens mij leeft dat idee al langer en staat het al wat jaren op mijn (want we hebben ook een gezamelijke) bucketlist. Pas begin dit jaar zijn we prijzen van een pakket bij loopreizen.nl gaan bekijken en ook daar kwamen we erachter dat zelf zo’n reis plannen en boeken veel leuker is.

Dit voorjaar hebben we ons als eerste ingeschreven voor de Halve marathon van Las Vegas en de 5K, een soort funrun de avond ervoor. Vervolgens ben ik, onder andere met een oud boek over Californië en ideeën in mijn hoofd gaan bedenken wat ik allemaal wilde zien en doen. Steph deed dit ook. We stelden een lijst samen met concrete punten en plaatsen. Favorieten op de lijst waren onder andere een zipline parcours in Boulder, Nevada, wat we ooit op TV hadden gezien en er erg vet uitzag, het bezoeken van Downtown Las Vegas, omdat we dat in 2002 vergeten zijn, evenals het nemen van de monorail, een dienst die we nooit gevonden hebben, 14 jaar geleden.

Een van mijn favorieten was ook de Neon Boneyard, een museum in Las Vegas waar veel van de oude neons die niet meer gebruikt worden,terecht komen . Zo kun je er nog de neons van het oude Stardust-hotel zien. Een van Stephs favorieten is het ziplinen over de Downtown area van Las Vegas. En ook heb ik daar geweldig veel zin in, ondanks mijn hoogtevrees.

Je ziet: vooral veel Las Vegas. Van Californië wist ik nog niet zoveel. Dat kwam na het bekijken van een boek wat ik al op mijn twaalfde kocht, en na het doornemen van twee Lonely planets en wat losse reisgidsen over Californië en Nevada. De natuurparken Yosemite National park volgden, Death Valley en Big Sur. En hoe dan? Gewoon van A naar B rijden is tof, vooral langs de Pacific Highway 1, maar er zijn nog zoveel pareltjes langs die route die ook de moeite waard zijn. (Julia Pfeiffer state park, McWay falls, in Los Angeles Universal Studios, Griffith observatory  & park, Venice Beach.

Tijdens het verder uitwerken van de reis ontdekte ik ook AirBnB, een tot dit jaar wat exotisch, hipsterig medium voor me. We hebben vier van de verblijfsplaatsen van de reis daar nu geboekt. Wij, normaliter niet al te sociale mensen, gaan bij wildvreemde mensen in hun huis slapen, in de VS. Een van de verblijfplaatsen is een RV middenin Death Valley. Breaking bad, eat your heart out!

We leven nu in augustus en de terugvlucht is geboekt. Ook is de eerste excursie naar Santa Cruz island geboekt, weer een van die pareltjes die je met een Highway1-roadtrip gemakkelijk over het hoofd ziet.

Hopelijk kan ik je binnenkort meer vertellen over de vorderingen. De voorpret is al geweldig en doet ons alleen maar meer hunkeren naar november. We kunnen niet wachten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s